Julkaisut

Alkutuotanto

Räisänen, SE., Kuoppala, K., Rissanen, P., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Kokkonen, T. & Vanhatalo, A. (2023). Effects of forage and grain legume-based silages supplemented with faba bean meal or rapeseed expel-ler on lactational performance, nitrogen utilization, and plasma amino acids in dairy cows. Journal of Dairy Science 106:6903–6920. https://doi.org/10.3168/jds.2022-22997

Rinne, M. Kuoppala, K., Ahvenjärvi, S. & Vanhatalo, A. (2023). Effects of faba bean, blue lupin and rapeseed meal supplementation on amino acid metabolism of dairy cows fed grass silage-based diets. Animal 17: 100871. https://doi.org/10.1016/j.animal.2023.100871

Pitkänen, O., Sigurðardóttir, Þ. H., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Rissanen, P., Lamminen, M., Kokkonen, T. & Vanhatalo, A. (2024). Milk production and methane emissions of cows fed either grass or red clover-grass silage. 30th General Meeting of the European Grassland Federation, Leeuwarden, The Netherlands 9-13 June 2024. Grassland Science in Europe, Vol. 27, 3 p.

Pitkänen, O., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Räisänen, SE., Jaakkola, S., Kokkonen, T. & Vanhatalo, A. (2023). Processed fava bean as a substitute for rapeseed meal with or without rumen-protected methionine supplement in grass silage-based dairy cow diets. Journal of Dairy Science 106:3217–3232. https://doi.org/10.3168/jds.2022-22897

Ratkaisuja Suomen ruokastrategiaan. FOOD-ohjelman tietopaketti päättäjille.
Lue tästä koko tietopaketti

Julkaistu syyskuu 2023.

Tietopaketissa käsiteltävät teemat:

1. Kotimaisen alkutuotannon kannattavuus elintarvikeketjussa

2. Proteiiniomavaraisuus

3. Lannoiteravinteet: siirtyminen kiertotalouteen

4. Luonnon monimuotoisuus ruokakysymyksenä

5. Hiilensidonta kivennäismaapeltoihin

6. Turvepeltokysymys

7. Terveellisen ja kestävän ravitsemuksen suositukset

8. Oikeudenmukainen ruokamurros

9. Riittääkö maatalouspolitiikka vai tarvitaanko ruokastrategia


Leg4Life-hanke, 2020-2023. Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjan tallenteet. CC BY 4.0. Katso yksityiskohtainen tuotantokausien ohjelman kuvaus: 2020, 2021, 2022 ja 2023. Linkki kaikki tallenteet sisältävään soittolistaan Youtubessa.

Stoddard ja Pajari, 2022. Why we need legume cultivation? Meidän ja planeettamme kannalta kestävä ruokavalio. Tallenne Nuorten ilmastowebinaarista 19.1.2022, jossa oli aiheena ruoantuotanto ja -kulutus. Tilaisuuden järjestäjänä oli Lukioiden korkeakouluyhteistyö pääkaupunkiseudulla -hanke. Linkki tallenteeseen Youtubessa.

Leg4Life-hanke, 2021. Palkokasvipinkka. Lajintunnistuksen oppimisympäristö, jossa kuvaukset eri palkokasvilajeista ja niiden viljelystä, sekä mahdollisuus toteuttaa tunnistusvisa pinkan kuvien perusteella eri palkokasvilajeista. Public domain. Saatavilla suomeksi.

Leg4Life-hanke, 2021. Viljelykasviesittely, härkäpapu. Infograafi. CC BY 4.0. Saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Leg4Life-hanke, 2021. Viljelykasviesittely, herne. Infograafi. CC BY 4.0. Saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.