Julkaisut

Alkutuotanto

Leg4Life-konsortio (2022). Vaikuttavuuskertomus 2. Lisääntynyt palkokasvien viljely mahdollistaa kestävyysloikan ottamisen. Linkki julkaisuun.

Leg4Life-konsortio (2022). Vaikuttavuuskertomus 1. Yhteistyöllä entistä palkokasviperustaisempaan suomalaiseen ruokajärjestelmään. Linkki julkaisuun.

Lizarazo, C.I., Tuulos, A., Jokela, V. & Mäkelä, P.S.A. (2020). Sustainable mixed cropping systems for the Boreal-Nemoral region. Frontiers in Sustainable Food Systems 4, 103. https://doi.org/10.3389/fsufs.2020.00103

Reckling, M., Bergkvist, G., Watson, C.A., Stoddard, F.L. & Bachinger, J. (2020). Redesigning organic grain legume systems using systems agronomy. European Journal of Agronomy, 112, 125951. https://doi.org/10.1016/j.eja.2019.125951

Yan, Y., Stoddard, F.L., Neugardt, S., Oravec, M., Urban, O., Sadras, V.O. & Aphalo, P.J. (2020). The transgenerational effects of solar short-UV radiation differed in two accessions of Vicia faba L. from contrasting UV environments. Journal of Plant Physiology, 248, 153145. https://doi.org/10.1016/j.jplph.2020.153145

Skovbjerg, C.K., Knudsen, J.N., Füchtbauer, W., Stougaard, J., Stoddard, F.L., Janss, J. & Andersen, S.U. (2020). Evaluation of yield, yield stability and yield-protein relationship in 17 commercial faba bean cultivars. Legume Science, 3, e39. https://doi.org/10.1002/leg3.39

Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Jaakkola, S., A., Kokkonen, T. & Vanhatalo, A. (2020). Type of protein supplementation on dairy cow performance on grass silage-based diet. Teoksessa: Virkajärvi, P., Hakala, K., Hakojärvi, M., Helin, J., Herzon, I., Jokela, V., Peltonen, S., Rinne, M., Seppänen, M. & Uusi-Kämppä, J. (toim.).  Proceedings of the 28th General Meeting of the European Grassland Federation, Helsinki, Finland, 19-22 October 2020. Meeting the future demands for grassland production. Grassland Science in Europe, Vol. 25, pp. 264-266.

Vanhatalo, A. & Halmemies-Beauchet-Filleau, A. (2020). Optimising ruminal function: the role of silage and concentrate in dairy cow nutrition to improve feed efficiency and reduce methane and nitrogen emissions. Teoksessa: Improving rumen function. McSweeney, C. S. & Mackie, R. I. (eds.). Burleigh Dodds Science Publishing Limited, p. 651- 691, 40 p.

Vanhatalo, A., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Jaakkola, S. & Juga, J. (2019). Ilmastoviisas kotieläintuotanto – Märehtijöiden rooli ruokajärjestelmässä. Teoksessa Ilmastoviisas maatilayritys (toim. Peltonen, S., Aalto, K., Hennola, I. & Anttila, S.). Vantaa: Pro Agria Keskusten Liitto, Tieto tuottamaan, vuosikerta 145, nro 1163, s. 48-56.

Vanhatalo, A. & Simojoki, A. (2019). Työpaketti 1 esittely: Palkokasveja kestävästi hyödyntävä maatalous. Leg4Life-hankkeen aloitusseminaari 22.11.2019, Helsinki. Linkki esitysmateriaaliin.