Julkaisut
Näytä hankkeen julkaisuja
Julkaisutyypin mukaan
Teeman mukaan
Ihmisravitsemus ja terveys
Kaartinen N.E., Tapanainen H., Maukonen M., Päivärinta E., Valsta L.M., Itkonen S.T., Pajari A.-M. & Männistö S. (2022). Partial replacement of red and processed meat with legumes – a modelling study of the impact on nutrient intakes and nutrient adequacy on the population level. Public Health Nutrition (IN PRESS). https://doi.org/10.1017/S1368980022002440
Haario P., Tapanainen H., Kortetmäki T., Sares-Jäske L., Kaartinen N.E. & Valsta L. (2022). Koulutuksen yhteydet ravintoaineiden saantiin ja ravitsemussuositusten saavuttamiseen miehillä ja naisilla. Sosiaalilääketieteellinen Aikakausilehti 59 (2), 169–186. https://doi.org/10.23990/sa.113072
Koponen K.K., Salosensaari A., Ruuskanen M.O., Havulinna A.S., Männistö S., Jousilahti P., Palmu J., Salido R., Sanders K., Brennan C., Humphrey G.C., Sanders J.G.S., Meric G., Cheng S., Inouye I., Jain M., Niiranen T.J., Valsta L.M.V., Knight R. & Salomaa V.V.S. (2021). Associations of healthy food choises with gut microbiome profiles. The American Journal of Clinical Nutrition, 114 (2), 605-616. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqab077
Lehto E., Kaartinen N.E., Sääksjärvi K., Männistö S. & Jallinoja P. (2022). Vegetarians and different types of meat-eaters – changes in characteristics among the Finnish adult population from 2007 to 2017. British Journal of Nutrition, 127, 100-1072. https://doi.org/10.1017/S0007114521001719
Kaartinen N.E., Tapanainen H., Männistö S., Reinivuo H., Virtanen S.M., Jousilahti P., Koskinen S. & Valsta L.M. (2021). Suomen aikuisväestön ruoankäytön ja ravintoaineiden saannin muutokset vuosina 1997-2017: kansallinen FinRavinto-tutkimus. Suomen lääkärilehti 5/2021, s. 273-278. https://www.laakarilehti.fi/pdf/2021/SLL52021-273.pdf
Männistö, S. & Päivärinta, E. (2019). Työpaketti 3 esittely: Palkokasvien käytön vaikutukset ihmisen ravitsemukseen ja terveyteen. Leg4Life-hankkeen aloitusseminaari 22.11.2019, Helsinki. Linkki esitysmateriaaliin.