Julkaisut

Kaikki julkaisut

Vanhatalo, A. & Halmemies-Beauchet-Filleau, A. (2020). Optimising ruminal function: the role of silage and concentrate in dairy cow nutrition to improve feed efficiency and reduce methane and nitrogen emissions. Teoksessa: Improving rumen function. McSweeney, C. S. & Mackie, R. I. (eds.). Burleigh Dodds Science Publishing Limited, p. 651- 691, 40 p.

Koponen K.K., Salosensaari A., Ruuskanen M.O., Havulinna A.S., Männistö S., Jousilahti P., Palmu J., Salido R., Sanders K., Brennan C., Humphrey G.C., Sanders J.G.S., Meric G., Cheng S., Inouye I., Jain M., Niiranen T.J., Valsta L.M.V., Knight R. & Salomaa V.V.S. (2021). Associations of healthy food choises with gut microbiome profiles. The American Journal of Clinical Nutrition, 114 (2), 605-616. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqab077

Lehto E., Kaartinen N.E., Sääksjärvi K., Männistö S. & Jallinoja P. (2022). Vegetarians and different types of meat-eaters – changes in characteristics among the Finnish adult population from 2007 to 2017. British Journal of Nutrition, 127, 100-1072. https://doi.org/10.1017/S0007114521001719 

Kaartinen N.E., Tapanainen H., Männistö S., Reinivuo H., Virtanen S.M., Jousilahti P., Koskinen S. & Valsta L.M. (2021). Suomen aikuisväestön ruoankäytön ja ravintoaineiden saannin muutokset vuosina 1997-2017: kansallinen FinRavinto-tutkimus. Suomen lääkärilehti 5/2021, s. 273-278. https://www.laakarilehti.fi/pdf/2021/SLL52021-273.pdf

Vanhatalo, A., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Jaakkola, S. & Juga, J. (2019). Ilmastoviisas kotieläintuotanto – Märehtijöiden rooli ruokajärjestelmässä. Teoksessa Ilmastoviisas maatilayritys (toim. Peltonen, S., Aalto, K., Hennola, I. & Anttila, S.). Vantaa: Pro Agria Keskusten Liitto, Tieto tuottamaan, vuosikerta 145, nro 1163, s. 48-56.

Lampi, A-M., Yang, Z., Mustonen, M. & Piironen, V. (2020). Potential of faba bean lipase and lipoxygenase to promote formation of volatile lipid oxidation products in food models. Food Chemistry, 311, 125982. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125982              

Pulkkinen, M., Coda, R., Lampi, A-M., Varis, J., Katina, K. & Piironen, V. (2019). Possibilities of reducing amounts of vicine and convicine in faba bean suspensions and sourdoughs. European Food Research and Technology, 245 (7), 1507-1518. https://doi.org/10.1007/s00217-019-03282-4

Leg4Life-konsortio (2019). Tilannekuvaraportti 2019. Leg4Life – Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä. Linkki julkaisuun.

Lamminen, M. & Kurppa, S. (2019). Leg4Life-hankkeen sidosryhmäyhteistyö. Leg4Life-hankkeen aloitusseminaari 22.11.2019, Helsinki. Linkki esitysmateriaaliin.

Välimaa, A.-L. & Lombardini, C. (2019). Työpaketti 5 esittely: Palkokasvien tuotannon ja kulutuksen vaikutukset ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen. Leg4Life-hankkeen aloitusseminaari 22.11.2019, Helsinki. Linkki esitysmateriaaliin.