Ruoan jäljillä -tiedeleiri oli hitti!

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan tiloissa Viikissä oli tavallista enemmän vilskettä, kun pienet tutkijanalut valtasivat kampuksen. Ruoan jäljillä -tiedeleirin toteuttivat yhteistyössä maatalous-metsätieteellinen tiedekunta ja Leg4Life-palkokasvihanke ja sille osallistui kaikkiaan 20 lasta.

Viikon aikana lapset pääsivät tutustumaan ruokaan ja sen tuotantoon monesta eri näkökulmasta. Tutuksi tuli ruokaketju pellosta pöytään asti. Vierailuja tehtiin muun muassa kasvihuoneille ja Viikin tutkimustilan navettaan, missä lehmien söpöys ilahdutti montaa osallistujaa.

Leirillä oli tärkeää, että lapset pääsivät tekemään ja kokeilemaan itse. Aistilaboratoriossa lapset pääsivät kokeilemaan aistinvaraista ruokatutkimusta, ja opetuslaboratoriossa tutustuttiin ruoansulatuskanavan ja sen erittämien entsyymien toimintaan. Osallistujat saivat myös tehdä oman viljelykokeen, jossa he istuttivat niin herneen kuin härkäpavunkin siemeniä. Luonnollisesti aikaa jätettiin myös leikille ja hauskanpidolle.

Ruoan jäljillä oli tiedekunnan ensimmäinen tiedeleiri. Palaute niin ohjaajilta kuin leiriläisiltäkin oli positiivista, ja eräs osallistuja totesi leirin olleen paras kesäleiri ikinä! Tiedeleirien jatko tiedekunnassa on vielä auki. Kysyntää niille ainakin on: samaan tapaan kuin muutkin Helsingin yliopiston tiedeleirit, täyttyi tämäkin leiri muutamassa minuutissa.

Teksti: Johanna Konttori

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *