Aika: ke 20.8.2025 klo 10:00-12:00
Paikka: Etäyhteys
Väestön terveyttä ja ruokavalioiden kestävyyttä haastavat pieni kasvisten, marjojen ja hedelmien sekä täysjyväviljan kulutus ja runsas eläinperäisten ruokien kulutus. Proteiinipitoiset ja runsaskuituiset palkokasvit parantavat ruokavalioiden ravitsemuksellista laatua, vähentävät elintapasairauksia ja tuovat ympäristöhyötyjä. Palkokasvien käytön lisääntyminen edellyttää palkokasvielintarvikkeiden tarjonnan laajentamista ja tutuksi tekemistä kaikille.
Olemme Leg4Life-hankkeessa tutkineet vuodesta 2019 lähtien kotimaisen palkokasvituotannon ja palkokasvien käytön haasteita ja ratkaisuja. Olemme tarkastelleet muun muassa elintarviketuotantoa, kuluttajakäyttäytymistä sekä palkokasvien ravitsemus- ja terveysvaikutuksia. Tutkimustulostemme pohjalta olemme laatineet politiikkasuosituksen, joka julkistetaan 20.8.2025 pidettävässä tilaisuudessa.
Kerromme tilaisuudessa tutkimustietoon perustuvat suosituksemme:
- Osana päivittäistä ruokavaliota palkokasvit ehkäisevät elintapasairauksia ja edistävät terveyttä, ympäristön kestävyyttä ja huoltovarmuutta.
- Palkokasvien monipuolinen käyttö raaka-aineina ja laaja valikoima eri käyttötarkoituksiin sopivia palkokasvituotteita edesauttavat palkokasvien päätymistä yhä useamman lautaselle.
- Kuluttajat ja ruokapalvelut tarvitsevat palkokasveja monipuolisesti hyödyntäviä, helppoja ja maukkaita pääruoka- ja lisukereseptejä lisätäkseen niiden käyttöä.
Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan tällä sivulla kesän aikana.
Tervetuloa kuulemaan suosituksiamme!
Muista myös aiemmat Leg4Life-hankkeen julkaisemat politiikkasuositukset palkokasveista! Löydät ne osoitteesta: http://www.leg4life.fi/politiikkasuositukset
Tilaisuuden toteuttavat yhteistyössä:

